Jdi na obsah Jdi na menu

Pražské parky

22. 6. 2017

Aktivní lesopark Řepy (Na Fialce II, Mrkvičkova, Praha Řepy) 28.6.2017

Dnes jsme se, podle tipu mé kamarádky Lenky, vydaly ve stejné skvadře jako minule do aktivního lesoparku v Praze Řepích. Každá jsme přijela svým autem a tak jsme zvolily jako místo srazu velké parkoviště u Krematoria Motol. Je to dobré místo pokud jezdíte všude první a máte kluka, kterého zajímají dopravní prostředky všeho druhu. My si ten pětiminutový náskok doslova labožnicky vychutnali! Vzhledem k místu srazu, jsme vybraly cestu kolem dešťové usazovací nádrže DUN Řepy I, kudy podle mapy měla vést velká široká cesta. Široká bezesporu byla, ovšem také velmi kamenitá. Ale je to kousek a dalo se to předrncat.

Na hřišti jsme s tempen našich ratolestí a s překonáním čtyřproudovky byly za 15 minutek a hned jsem si rozložily deky a vypustily ty dvě starší do víru her. Záhy jsem zjistila, že hřiště je spíše pro starší děti. Je tu jedna prolézačka vhodnější pro prťata (v západní části hřiště) a dvě trampolíny, které se našemu Metudovi líbily, ale jinak je třeba u všeho asistence dospělého, což se moc nehodí, když se chcete povalovat po dece.

 

V místě je i nádherná venkovní posilovna. A ta opravdu stojí za to - hlavně pro zaryté sportovce. Můžete si zde opéct buřta na veřejném piknikovém místě. Nebo si zahrát šachy, či dámu - když si donesete figurky.

Dokonce zde byla poměrně čistí TOI-TOI budka, takže když musíte, máte kam:-)

 

 

20170621_141148.jpg

Park Maxe van der Stoela (Jelení, Praha 6) 22.6.2017
Vypravily jsme se s kamarádkami a dětmi vlakem na Dejvickou a odtud se vydali kolem Písecké brány přes Letohrádek královny Anny a dále Jelení ulicí do Parku Maxe van der Stoela. Pokud nemáte kočárky, lze projít jelením příkopem, čímž se vyhnete delší cestě podél frekventované silnice.Jedná se o nový park nad tunelem Brusnice a proto očekávejte, že v místě, kde je vodní park pro děti a prolézačky není stín, ale hned vedle jsou původní vzrostlé stromy. Největším tahákem parku je uměle vytvořený potůček, na kterém si děti mohou přehazovat klapky a tím měnit tok potůčku a roztáčet mlýnek. My si daly deku do stínu pod kaštany, vegetily, snědly si donesený oběd a dětičky si hrály v umělé říčce opodál. V parku také naleznete bosonohou stezku, kde se mohou vyřádit jak děti, tak dospělí.

 

20170621_141043.jpg20170621_135756.jpg