Jdi na obsah Jdi na menu

Poděbrady

6. 10. 2016

Poděbrady, pěkné lázeňské město, po kterém se můžete pohodlně procházet i s kočárkem. Je zde veliký park, spousty kaváren a  restaurací, které mají obvykle předzahrádku.

V Poděbradech jsme byli ještě když jsem byla těhotná a na dlouhé výlety to už nebylo. Objevili jsme se zde na záhájení lázeňské sezóny, což bylo parádní, protože zde byl i báječný doprovodný program.

Pokud se nechcete procházet jen městem, projděte se podél řeky k soutoku s Cidlinou (červená turistická). Je zde pěkné bistro, které je v létě obvykle plné a aby ne, ceny jsou zde víc než příznivé. Můžete si zde do 100Kč, zakoupit grilovaného pstruh, nebo jiné pochoutky.

Pokud chcete na oběd nebo na večeři někam kde mají i pivo, můžete zavítat do místního minipivovaru a jejich Restauraci v Pivovaře. Dobře hodnocená je i restaurace Obora, ke které se projdete po cyklostezce 8240 okolo rybníčku Jordán.

Kavárnu vám můžeme doporučit M Café (u městského parku, adresa T.G.M 1454) už jsme zde byli dvakrát a espresso, je opravdu espresso.

Ale pokud chcete jíst na jisto, mrkněte na mou oblíbenou gastromapu;-)

podebrady.png