Jdi na obsah Jdi na menu

Křivoklát

11. 3. 2017

V severní části obce Křivoklát najdete Rekreačně naučný areál Křivoklát. Můžete zde i pohodlně zaparkovat na parkovišti, které je přímo u areálu.

krivoklat-mapa.png

Najdete zde několik houpacích atrakcí, altánek, dřevěná zvířátka, ale i krásné prolézačky, včetně lanové dráhy pro větší děti. Dále se zde můžete vzdělat na téma ptactvo, houby, myslivost a podobně.

U prolézačky je i ohniště a lavičky, kde si můžete s dětmi třeba opéct buřtíky nebo se jen občerstvit.

Je zde krásný výhled na hrad - tedy jen po dobu, co stromy nemají listí.

20170311_102353.jpg

img_8260.jpg

Kousek dál je i dlouhá nerezová skluzavka, na které jsem si zvýšila adrenalin i já. Jsem asi srab, ale celou cestu dolu jsem brzdila botama:-)

Od skluzavky se dostanete po modrém místním značení k hradu Bednářskou cestou, kterou né každý zná a cesta je to velmi pěkná. Vede po vrstevnici a celou cestu máte výhledy na hrad ze strany, která není až tak typická.

Na cestičkách najdete rozcestníky, nikdo by se zde neměl ztratit.

Pro kočárek jsou tam místy nerovnosti, ale my máme Valco a dá se to.

Na hradě se dostanete na náměstí a můžete se jít podívat například nahoru na věž Huderku, nebo se občerstvit v místní krčmě. O možnostech se informujte přímo na stránkách hradu. Náš plán byl ale jasný. Naším dalším a posledním cílem byla restaurace Nad Hradem, která je hned u kostela sv. Petra.

Restaurace je příjemná, vaří českou klasiku. Našim chutná, já tam byla dnes prvně a také mi chutnalo.

A hned u kostela si děti mohou pohrát na druhém velmi pěkném dětském hřišti.

PROTO NEVÁHEJTE A VYRAŽTE NA KŘIVOKLÁT!

20170311_113806.jpg

 

TIP Pro vášnivé turisty:

Pro prodloužení výletu můžete zaparkovat v obci Městečko a projít se sem podél Rakovnického potoku, který lemuje cyklostezka a zpět stejnou cestou nebo vrchem po zpevněné cestě, která se odděluje z červeného místního značení.

Druhou možností je zanechat auto v osadě Písky a odtud se vydat po červeném místním značení a zpět po červené turistické cestě - NS Brdatka přes vyhlídku Eustach.

img_8120.jpg