Jdi na obsah Jdi na menu

Krasíkov

17. 4. 2017

Přímo ze statku máte dvě možnosti na krátkou procházku. Doba trvání výletu se odvíjí od toho, zda máte rychlé nebo pomalu chodící děti.:-)

p1020109.jpgPřímo nad statkem v Krasíkově je stejnojmenný vrch, na který vede široká cesta vhodná pro kočárky všeho druhu.

Na vrchu je kostel sv. Máří Magdalény a zřícenina hradu Švamberk. Je odtud krásný výhled do okolí a když je pěkně je vidět až na Šumavu.

 

 

 

 

 

p1020126.jpgDruhou možností je Ovčí vrch, kam se také dostanete s kočárkem, ale už to není tak pohodlné. My máme Valco a dá se dojet jak ke Kapličce Smrtelných úzkostí Kristových, tak i k vyhlídkovému místu, které je cca o 500m dál po zelené turistické.

U kapličky je to opravdu pěkné. Je tam krátká travička a rovina. Místo jako dělané například na piknik, nebo jen tak povalování se v trávě. Hromada písku před vchodem do kapličky vaše děti spolehlivě alespoň na pár minut zabaví.

 

 

TIP: Navštivte každoroční velikonoční slavnosti, které se konají každoročně na Boží hod Velikonoční přímo ve Dvoře Krasíkov a nebo podzimní každoroční Slavnosti jablek, které se konají na vrchu Krasíkov nad statkem.