Jdi na obsah Jdi na menu

Blatná a Březnice

23. 5. 2017

Blatná

img-20170522-wa0079.jpgMěstečko se nachází severně od Strakonic. Město je obklopeno pahorky a spoustou rybníků. Najdete zde vodní zámek, který já osobně pokládám za největší atrakci. Tedy spíše oboru s daňky, která k zámku náleží. Zámek je v soukromém vlastnictví a je přístupný jen v sezóně. Natáčela se zde například pohádka Šíleně smutná princezna. Obora s daňky je pěkně udržovaná. Tráva u zámku byla posekaná a daňci byli diví po mrkvi, tak bacha na parohy:-) Obora je otevřená celoročně. V oboře jsou také hladové kačenky a krásní pávi. Pro děti je to opravdu zážitek a nejen pro ně.

img-20170522-wa0029.jpg20170522_125716.jpg

Ve městě je atypické náměstí do tvaru písmene L. Najdete zde infocentrum a spoustu obchůdků. Pokud se chcete někde naobědvat a máte děti, tak vám mohu vřele doporučit pizzérii Casa Verde, kde mají venkovní i vnitřní dětský koutek. A jídlo nám s kamarádkou chutnalo. Další možností je cukrárna s dětským koutkem v Komunitním Centru, která je sice dál od centra, ale mívají i bezlepkové a raw dobroty. Jen si předem ověřte otevírací dobu.

 

Březnice

Březnice je městečko na jih od Příbrami, které nežije tak rušným životem jako Blatná, ale rozhodně doporučuji navštívit zámecký areál. Renesanční zámek má novou fasádu a park je pěkně udržovaný.

U zámku je několik možností, kde se občerstvit. Buď přímo v kavárně u zámku, nebo v restauraci Na Statku. Kavárna na zámku, má tu výhodu, že je zde klid a je to tu strašně romantické a mají zde lepší kávu. Restaurace má ale k dispozici veliké dětské hřiště. Je tam spoustu atrakcí a děti, obzvláště 2+, se zde vyřádí. Jídlo jsme zde neměli, ale kávu jsem zkusila i zde a za mě vede Kavárnička u zámku (viz foto)

2017-05-23_17.36.48.jpg