Jdi na obsah Jdi na menu

Z Rokycan do Berouna

26. 9. 2016

Začínali jsme v Rokycanech. Pokud sem pojedete vlakem, dejte si pozor, abyste stihli včas vystoupit, protože jinak skončíte v Plzni, jako jeden náš nejmenovaný účastník zájezdu.

 

Den 1.:

Z Rokycan jsme vyrazili na vrchol Žďár a odtud po červené až do obce Těškov, nad kterou se tyčí zřícenina (chápej kámen) Radeč, kde jsme strávili první noc. Hezky pěkně na jehličí.

Den 2.:

Z Radče jsme sestoupali do Lhoty pod Radčem, kde byla pěkná hasičská nádrž a jelikož venku bylo už po ránu nad 25°C, tak jsme se zde vykoupali. Pokračovali jsme po červené až na Čertovu skálu u Zbiroha. Ve Zbirohu jsme si dali "pořádné" jídlo v hospodě a pokračovali na další nocležiště, které bylo těsně před obcí Žebrák. Na poli mezi balíky s krásným výhledem na hrad Točník.

Den 3.:

Z Žebráku jsme se vydali po červené do Hředlí a odtud dále po žluté turistické přes Vraní skálu až do obce Svatá. Kde nás chytil takový malý letní deštík na spláchnutí prachu (chápej přívalový půlhodinový ceďák). odtud jsme se vydali po modré do Hudlic, kde jsme sehnali první otevřenou hospodu (byl státní svátek). Vřele doporučuji vylézt i na Hudlickou skálu. Těsně na Hudlicemi na červené turistické (směr Lísek) nad PP Stará Ves v poli jsme to zapíchli a přečkali zde další noc přímo na poli. Tato noc již nebyla tak přívětivá a celou noc i ráno jemně mžilo.

Den 4.:

Po probuzení jsme sbalili navlhlé stany a spacáky do batohů a přes rozhlednu Děd se vydali do Berouna, kde jsme si dali poslední společnou večeři a rozjeli se domů.